top of page
1/6

Vizita Domnului Profesor Dr. Eric Anceau, de la Universitatea Sorbona


Luni, 15 aprilie, a fost o zi deosebită pentru elevii și profesorii noștri, dat fiind că am primit vizita Domnului Profesor Eric Anceau, istoric renumit în lumea întreagă.

Specialist al istoriei politice și sociale a Franței și a Europei în perioada contemporană, profesor invitat la Universitatea din București în cadrul aniversării relațiilor bilaterale franco-române, Eric Anceau a binevoit să țină pentru noi conferința Focus sur l'enseignement et la recherche en France.

În acest cadru a abordat o tematică vastă: structura învățământului secundar și universitar francez, precum și actuala reformă, încheind cu un subiect la care ține în mod deosebit: însemnătatea lui Napoleon al III-lea. A acordat o atenție specială rolului împăratului în sprijinirea și recunoașterea internațională a Unirii Principatelor Române.

Elevii LTSTI au răspuns cu maturitate și entuziasm aceste provocări: sensibili la discursul academic, au pus o serie de întrebări care l-au impresionat în mod plăcut pe Domnul Anceau prin cunoștințe și capacitatea de problematizare.

Evenimentul ne face o deosebită onoare și ne arată o dată în plus că discursul științific de cea mai înaltă ținută, prezentat cu eleganță și simplitate în deplinătatea nuanțelor lui este accesibil elevilor din învățământul preuniversitar și constituie un model pe care aceștia își pot construi o reprezentare complexă a actului de cunoaștere, dincolo de obiectivele imediate strict pragmatice.


bottom of page