top of page
1/6

"Bucuria lecturii"

Proiectul “Bucuria lecturii”

Anul acesta elevii școlii noastre participă la concursul Național “Bucuria lecturii”, abordând diverse secțiuni: de la eseu, sau crearea de poveste originală, la dezbateri pe tema lecturii și a cărții, întâlniri cu autori îndrăgiți, punerea în scenă a pieselor de teatru inspirate din basme, elaborarea de lucrări de artă plastică etc.

Fiecare clasă s-a pregătit cu prezentarea ei unică, unde să exprime bucuria de a citi.

În proiect s-au folosit cunoștințe din cadrul diverselor materii școlare. Au fost introduse idei originale și educative precum un carnaval al personajelor, desene, picturi și colaje realizate de către copii ce ilustrează universul culturii, ”scrisori” destinate eroilor noștri preferați.

La carnavalul organizat de clasele a VII-a, coordonat de doamnele profesor Mihaela Stoica și Georgiana Estienne, au defilat personaje inedite din mitologie, existente în istorie sau rodul ficțiunii - consacrate (precum mușchetarii, Tom Sawyer, prințese și regine, zeița Athena, elfi și dragoni), dar și unele proprii literaturii contemporane (Coraline, Annemarie și Ellen din ”Numără stele” etc).

Sprijiniți de profesorii noștri, ne-am costumat în eroul favorit, ne-am prezentat și motivat fiecare alegerea, evenimentul devenind un schimb de experiență folositor și un îndemn să explorăm mai mult și să cercetăm mai des Biblioteca, fiind fascinați de diversitatea lumii fabuloase introduse și descrise de către ceilalți colegi.

Propunerile elevilor școlii noastre vor ”călători” și se vor întâlni în competiție cu interesantele creații ale altor copii din oraș și din țară. Să sperăm că am adus un stop de inedit și frumusețe în această întâlnire de poveste!


bottom of page