top of page

    Liceul Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi” este un proiect al Fundației Tradiția Românească, care s-a plămădit ca răspuns la nevoile actuale ale societății românești. Școala noastră propune  o soluție pentru familiile tinere, care doresc să își educe copiii în mod armonios și sănătos. În formarea personalității copilului acționează patru mari factori: familia, școala, Biserica și societatea. Societatea aflată în schimbare continuă solicită permanent noi și noi exigențe tuturor oamenilor, astfel încât solicitările la care este supus un copil în formare reprezintă o probă de fiecare zi. În plus, există și o ofensivă socială împotriva valorilor tradiționale autentice, validate de istoria umanității: familia tradițională ca nucleu de echilibru și stabilitate pentru societate, școala ca instituție ce formează personalități complexe și Biserica dătătoare de sens spiritual vieții. În acest context social, copiii sunt cei mai vulnerabili, având în vedere că personalitatea lor este în formare.

 

   Mulți dintre copiii noștri cresc departe de prezența părinților, suprasolicitați de provocările societății contemporane. Își aleg modele oferite de societate prin mass-media și prin exemplul adulților din jur, ajungând adesea la comportamente agresive ori depresive și trec prin crize spirituale greu de gestionat. Perioada copilăriei este fundamentală și determinantă pentru tot restul vieții. Tot ceea ce primește omul în copilărie – în sufletul și mintea lui – reprezintă pregătirea lui pentru provocările vieții. Nu-i putem feri pe copiii noștri de probleme, pentru că nu avem această prerogativă aflată doar în mâinile lui Dumnezeu. Dar putem să îi pregătim să răspundă corect, sănătos și demn la provocările societății. Putem să îi formăm ca oameni puternici, cu discernământ spre a putea depăși situațiile complicate, cu tărie de caracter în momentele dificile și capabili să devină, la rândul lor, formatori ai generațiilor viitoare. Acesta este obiectivul educației și aceasta este misiunea pe care și-o asumă Liceul Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi”, formarea si dezvoltarea armonioasa si complexa a personalitatii copilului.

 

     Așa cum spune însuși Sfântul Vasile cel Mare “invățăturile date cu forța nu pot dăinui în suflete, pe când învățăturile primite în suflet cu plăcere și cu bucurie rămân de-a pururi."

bottom of page